Συμβουλές για την διατήρηση των φασολιών


   Τα φασόλια είναι μονοκαλλιέργεια,σπέρνονται τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου και συλλέγονται, οι ποικιλίες μπομπόνα, μικρόσπερμα, μπομπόνι, μπαρμπούνια, αρχές Σεπτεμβρίου, τα μεγαλόσπερμα πλακέ τέλη Σεπτεμβρίου και τον μήνα Οκτώβριο οι γίγαντες, ελέφαντες και έγχρωμοι ελέφαντες . Διατηρούνται και μπορούν να καταναλωθούν μέχρι και 24 μήνες. Kαλό θα είναι να καταναλωθούν μέχρι τήν παραγωγή της νέας σοδειάς. Θα πρέπει να διατηρούνται σε χώρους καθαρούς, σκοτεινούς, δροσερούς, αεριζόμενους, χωρίς υγρασία.

    Στο εσωτερικό των φασολιών (ξερά) υπάρχει η απαραίτητη υγρασία. Από την συγκομιδή τους και μετά η υγρασία αυτή αρχίζει σταδιακά να χάνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έπειτα απο μερικούς μήνες, τα φασόλια να παρουσιάζουν κιτρίνισμα στον εξωτερικό φλοιό τους (φλούδα). Το κιτρίνισμα είναι εντονότερο στούς μεγαλύτερους καρπούς (γίγαντες - ελέφαντες). Η απώλεια της υγρασίας μπορεί να επηρεάζει εμφανισιακά τον καρπό ωστόσο βοηθάει στήν διατήρηση όλων των βιταμινών και ιχνοστοιχείων που βρίσκονται σε αυτόν.

   Πολλοί καταναλωτές θεωρούν το μερικώς κιτρίνισμα ένδειξη παλαιότερης σοδειάς και παράλληλα ακατάλληλου προϊόντος. Το κιτρίνισμα όμως δεν επηρεάζει καθόλου ούτε την ποιότητα, ούτε την γεύση, ούτε την βραστερότητα των φασολιών.
back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 922722
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης