Μπομπόνα φασόλια


Τα φασόλια μπομπόνα είναι μια ποικιλία που καλλιεργούνταν την δεκαετία του  1930 στον Λευκώνα Πρεσπών Φλώρινας. Η καλλιέργεια γινόταν αποκλειστικά στις παραλίμνιες εκτάσεις του χωριού (σε σλόκια) λόγω της απουσίας του αρδευτικού σημερινού δικτύου της περιοχής. Την ποικιλία αυτή οι κάτοικοι την ονόμαζαν μπομπόνα (τοπική ονομασία) λόγω του στρόγγυλου μικρού σχήματος που είχαν οι συγκεκριμένοι καρποί.

Πρόκειται για ένα μικρόσπερμα φασόλι στόγγυλο εξαιρετικής ποιότητας, με ιδιαίτερη γεύση, λεπτό φλοιό  και ευκολόβραστο όπως και οι υπόλοιπες ποικιλίες. Ιδανικό για πιάζ και σούπα

Η καλλιέργεια είναι απόλυτα παραδοσιακή.

Έχουν υψηλή διατροφική αξία απόλυτα εναρμονισμένη με την φιλοσοφία της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα προσφέρουν στον οργανισμό μας καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες χωρίς την παρουσία κορεσμένων λιπαρών. Διαθέτουν επίσης άμυλο, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο, κάλλιο και άλλα ανόργανα στοιχεία.

Περιέχουν : Ενέργεια 336 kcal/100 gr, Πρωτεΐνες 21.11g, Λίπη συνολικά 1.18g, Yδατάνθρακες 62.25g.

H περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και συντελεί στην μείωση της χοληστερίνης.

 

Γνήσιο Ελληνικό παραδοσιακό προϊόν

Οικογενειακή παράδοση από το 1930

 

Γιατί τα φασόλια μας είναι τα νοστιμότερα φασόλια στον κόσμο;

  • Το μοναδικό μικροκλίμα στις Πρέσπες.
  • Το έφορο έδαφος της περιοχής.
  • Το πλούσιο σε συστατικά νερό που αντλούμε από την μικρή λίμνη .
  • Η αγάπη, το μεράκι και η προσωπική μας εργασία, τα καθιστούν ως  τα νοστιμότερα, ασυναγώνιστης ποιότητας φασόλια στον κόσμο.

 

 

  

 
back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 922722
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης