Πλακέ μεγαλόσπερμα φασόλια


   Τα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα, ( No 1 παγκοσμίως ) είναι λευκά σε χρώμα και ξεχωρίζουν από  άλλα φασόλια άλλων περιοχών και άλλων χωρών στο σχήμα τους, στο μέγεθός τους, στην φωτεινότητα του προϊόντος και φυσικά στην ποιότητά τους.  Είναι λεπτόφλουδα - ευκολόβραστα (50' λεπτά βράσιμο και 60' χύλωμα) με ιδιαίτερη γεύση που οφείλεται στο μικροκλίμα την εδαφική σύσταση της περιοχής . Μαγειρεύονται σε σούπα (φασολάδα) ή πιάζ.

    Ο σπόρος είναι ντόπιας προέλευσης και η καλλιέργεια απόλυτα παραδοσιακή. ( 120 -130 καρποί / 100 gr ) έχουν υψηλή διατροφική αξία απόλυτα εναρμονισμένη με την φιλοσοφία της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα προσφέρουν στον οργανισμό μας καλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνες χωρίς την παρουσία κορεσμένων λιπαρών.

    Διαθέτουν επίσης  άμυλο, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο, κάλιο και άλλα ανόργανα στοιχεία. Η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και συντελεί στην μείωση της χοληστερίνης, αφού παρασύρεται ένα μέρος αυτής προς αποβολή  στο έντερο.

    Τα φασόλια  είναι ένα ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος για όλους μας.

                               Γνήσιο   Ελληνικό   παραδοσιακό   προϊόν

                                                    

 

 
back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 922722
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης