Φασόλια Eλέφαντες - Γίγαντες φούρνου

          Υλικά για 5 μερίδες

  • 1/2  Kg φασόλια
  • 1 φλυτζάνι του τσαγίου ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι χυμό φρέσκιας ντομάτας 
  • 1 κουτάλι της σούπας πελτέ (σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ξερές
  • 1/2 ματσάκι μαιδανό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (μαυροπίπερο ή κόκκινο)
  • Φρυγανία τριμμένη      

   Πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό για 3 με 4 ώρες ώστε να φουσκώσουν.Στην συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε για 45 με 50 λεπτά.
   Παράλληλα σε ένα σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ (σάλτσα), την πιπεριά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, ρίγανη, ζάχαρη  και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου δέσει η σάλτσα.
   Εφόσον τα φασόλια έχουν σχεδόν βράσει τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο από το ζουμί τους και τα περιχύνουμε με την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.
   Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου και λίγο πριν τον σβήσουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με τριμμένη φρυγανιά.

 

Καλή σας όρεξη




back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 312911