Φασόλια Ελέφαντες με Λουκάνικο στο φούρνο

         Υλικά για 5 μερίδες

  • 1/2 kg ελέφαντες
  • Τρια κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • Μια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Μια σκελίδα σκόρδο
  • Δυο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • Ενα λουκάνικο χωριάτικο
  • Μαυροπίπερο 
  • Αλάτι
  • Δυο κούπες νερό (από τους ελέφαντες)
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

    Αφού πλένουμε τα φασόλια τα τοποθετούμε σε ενα σκεύος απο το βράδυ εως την επομένη το πρωϊ  ώστε να φουσκώσουν πολύ καλά. Εν συνεχεία τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 50 λεπτά περίπου. 

   Σέ ένα τηγάνι παράλληλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες) και τα σωτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το λουκάνικο (κομμένο σε ροδέλες), την ντομάτα, το σέλινο, το σκόρδο (ψιλοκομένο), αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφού πάρουν βράση τα βγάζουμε από την φωτιά. 

    Στην συνέχεια σουρώνουμε τους Ελέφαντες (κρατάμε δυο κούπες νερό) και τους βάζουμε σε ενα πυρέξ. Ρίχνουμε την σάλτσα, που ήδη έχουμε ετοιμάσει προσθέτοντας τις δυο κούπες νερό και τοποθετούμαι το πυρέξ στον φούρνο μέχρι να τραβήξει το νερό,κλείνουμε τον φούρνο.

   Καλή σας όρεξη 




back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 312911