Φασόλια σούπα ( φασολάδα )

         Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1/2 Kg φασόλια μεγαλόσπερμα πλακέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ( στο μπλέν
  • τερ)
  • 2 Καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • Ρίγανη (λίγη)
  •  Μαυροπίπερο
  • 1  φλυτζάνι  του τσαγιού  ελαιόλαδο
  • 1  φλυτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 κουτάλι  της σούπας τοματοπελτέ
  • Αλάτι

   Πλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε σε ένα σκεύος με νερό για 3 με 4 ώρες ώστε να φουσκώσουν.
   Στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τον μαϊντανό, το σέλινο ψιλοκομμένα, επίσης ρίγανη, μαυροπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 35 με 40 λεπτά .

   Κατόπιν προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό ντομάτας, τον τοματοπελτέ και τα βράζουμε μέχρι να χυλώσουν. Με το σβήσιμο της κουζίνας ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε την σούπα.

   Μυστικό της επιτυχίας είναι, ότι η σάλτσα και το αλάτι πρέπει να προστεθούν στο τέλος 
α) Για  να παραμείνουν μαλακά τα φασόλια ( χωρίς να σφίξουν )
β) Για να παραμείνει χυλωμένη η φασολάδα μας

Καλή σας όρεξη




back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 312911