Ρεβίθια σούπα

Το μαγείρεμα των ρεβιθιών γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

1)      Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό (όχι βραστό) ρίχνοντας μία κουταλιά της σούπας αλάτι.

2)      Το πρωί  αδειάζουμε τα ρεβίθια σε ένα τρυπητό και ρίχνουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού, τα ανακατεύουμε με την σόδα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τα πλένουμε με χλιαρό νερό τρείς φορές.

3)      Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βάζουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσουν να βράζουν απομακρύνουμε τον αφρό από την κατσαρόλα.

4)      Βάζουμε ένα τριμμένο κρεμμύδι, το ανάλογο λάδι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι τα ρεβίθια να βράσουν καλά.

5)      Στην συνέχεια τοποθετούμε το αλάτι, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.

6)      Τέλος προσθέτουμε λεμόνι και καλή σας όρεξη!!!

 

 

Υ.Γ. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας φρέσκια ντομάτα ή σάλτσα για να γίνει το φαγητό μας κόκκινο.




back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 312911